• +40 771 181 960
  • amidentpopesti@gmail.com
[spice_post_slider id=3898]

5 sfaturi importante

pentru spălatul pe dinți la copii

Spălatul pe dinți este un obicei important pentru a menține sănătatea orală și pentru a preveni apariția cariilor dentare. La copii, această rutină poate fi mai dificilă de îndeplinit, însă există câteva sfaturi care te pot ajuta să te asiguri că cei mici își spală corect dinții.

De ce este spălatul pe dinți important la copii

Spălatul pe dinți este un obicei important pentru toată lumea, în special pentru copii. Este esențial să îi înveți pe copii să își mențină o igienă orală sănătoasă, care va fi esențială pentru ei pe parcursul întregii vieți.

Inițierea spălării pe dinți la copii poate începe la vârsta de 2 ani sau când apar primii dinți de lapte. Este important să începi să îngrijești dinții copilului încă de la această vârstă pentru a preveni formarea cariilor.

Spălarea pe dinți ajută la prevenirea acumulării bacteriilor și a plăcilor dentare, cauze comune ale cariilor și a altor probleme dentare. Este important să utilizezi o pastă de dinți pentru copii, care conține fluor, pentru a proteja dinții împotriva cariilor.

Pe lângă utilizarea unei paste de dinți adecvate, spălatul pe dinți trebuie să fie realizat în mod regulat, de două ori pe zi. Acest lucru ajută la eliminarea bacteriilor și a reziduurilor alimentare care pot cauza probleme dentare.

De asemenea, este important să se facă o monitorizare regulată a dinților copilului, inclusiv prin vizite la medicul dentist. Acest lucru ajută la detectarea precoce a oricărei probleme dentare și la începerea tratamentului în timp util.

Sfaturi importante pentru spălatul pe dinți la copii

Începe devreme

Este important să începi să îți obișnuiești copiii să își spele dinții cât mai devreme posibil, astfel încât această activitate să devină o rutină naturală pentru ei. Începeț cu o periuță de dinți moale, adecvată vârstei copilului, și asigura-te că îl supraveghezi în timp ce își spală dinții.

Folosește o pastă de dinți potrivită

Este important să alegi o pastă de dinți potrivită pentru vârsta copilului. Pentru copiii sub 3 ani, este recomandată o pastă de dinți fără fluor, în timp ce pentru copiii mai mari vei putea folosi o pastă de dinți cu fluor. Asigură-te că îi explici copilului cum să aplice pasta de dinți și să îi recomanzi să folosească doar o cantitate mică.

Încurajează-l să se spele singur

Copiii se simt mai independenți și mai încrezători atunci când își pot face singuri anumite activități. Încurajează-l să își spele singur dinții, însă asigura-te că îl supraveghezi în continuare.

Încercă să îi explici importanța spălării pe dinți

Este important să îi explici copilului de ce este important să își spele dinții, astfel încât să înțeleagă de ce acest lucru este o rutină importantă.

Rutina este importantă

În ceea ce privește frecvența spalatului pe dinți, copiii ar trebui să se spele pe dinți de cel puțin de două ori pe zi, dimineață și seară, sau după fiecare masă, dacă este posibil. În plus, este important să își clătească gură cu apă curată înainte de culcare.

Amident

Promotie 1 Detartraj 350 lei + 1 Gratis

This will close in 20 seconds

Open chat
Buna,
Te pot ajuta?
Programari 10-17