• +40 771 181 960
  • amidentpopesti@gmail.com
[spice_post_slider id=3898]

Ce este caria dentară?

Caria dentară este un proces distructiv al dintelui, fără a avea un caracter inflamator, care, netratată, va produce necroza și distrucția acestuia.

Caria se dezvoltă doar la nivelul dinților din cavitatea bucală, cei erupți, nu si cei incluși.

Cum apare caria dentară?

Caria dentară este produsă de placa bacteriană, factor la care se mai adaugă: alimentația bogată în dulciuri, alimente de consistență moale, ș.a. producătoare de acizi, care favorizează dizolvarea calciului din dinte și provoacă în consecință distrucția coronară.

Cum se trateaza caria dentară?

Cand distrucția dentară este de dimensiuni mici, tratamentul presupune: curățarea țesutului necrozat, refacerea morfo-funcțională a dintelui prin obturație, folosind material de restaurare fizionomic, proces ce implica costuri mai mici decât alte tratamente dentare.

Cand distrucția este de dimensiuni medii, cu pierderi de substanță dentară mai mari de 40% din volumul dintelui, se recurge la varianta de inlay.

În cazul unei distrucții mari a dintelui, se apelează la coroana de înveliș.

O situație frecventă întâlnim atunci când distrucția coronară este însotită de inflamația pulpară. În acest caz aplicăm atât tratamentul prin reconstrucția dintelui, cât și tratamentul endodontic.

De ce este important să tratăm cariile la timp?

Caria este cauza principală de pierdere a dinților. Începe în stratul extern al dintelui (smalț), iar pe masură ce avansează în interior (spre pulpa dentară), încep să apară dureri la dulce și la rece. Urmatoarea etapă este reprezentată de infecția pulpei, ce determină dureri intense.

Infecțiile pot produce abcese, umflarea zonei, dureri și febră cu starea generala alterată. În aceste condiții se impune extragerea dintelui.

Cum prevenim caria dentară?

Metodele de profilaxie împotriva apariției cariei dentare sunt cele care acționează asupra factorilor favorizanți direcți, respectiv îndepărtarea resturilor alimentare: periaj efectuat cu regularitate, de 2 ori pe zi, ața dentară, dușul bucal.

Totodată, sunt recomandate în anumite condiții: fluorizarea, îndepărtarea acidității din cavitatea bucală prin alcalinizare.

În toate cazurile, o alimentație sanatoasă și echilibrată, o masticație corectă contribuie la procesul de prevenție.

 

 

Promotie 1 Detartraj 350 lei + 1 Gratis

This will close in 20 seconds

Open chat
Buna,
Te pot ajuta?
Programari 10-17