• +40 771 181 960
  • amidentpopesti@gmail.com
[spice_post_slider id=3898]

Ce este protetica dentara?

Protetica reprezintă refacerea dinților cu distrucție coronară mare, a spațiilor edentate, a arcadelor dentare (coroane, punți, proteze).

Ce este coroana dentară?

Coroana dentară este o lucrare protetică care îmbracă integral un dinte cu un grad mare de distrucție coronară, salvând astfel estetica și funcționalitatea lui. Se realizează de tehnicianul dentar în laborator, conform amprentei luate.

Cand este nevoie de coroana dentara?

Coroana dentara este aplicabilă în următoarele situații:

          -dintele este distrus în proporție de peste 50% din cauza cariilor avansate (coroana împiedică distrugerea completă);

          -în cadrul unui tratament cu implanturi dentare;

          -dintelui îi trebuie restaurată forma sau culoarea; spre exemplu, dintele este decolorat sau are colorații care rezistă la albire;

Din ce materiale sunt facute coroanele dentare?

Sunt mai multe materiale din care pot fi realizate coroanele dentare și care se schimbă de-a lungul timpului, întruct știiința și tehnica avansează. Tipurile și tehnicile uzuale acum sunt următoarele, cu precizarea că în top avem porțelanul integral sau zirconiul:

          -compozitul – este un material mai puțin durabil și este folosit în etapa provizorie a tratamentului;

          -metalo-ceramica – coroana are un nucleu din metal, care este învelit de un strat din ceramică, pentru a nu fi afectat aspectul estetic;

          -ceramica (porțelanul) – coroana este realizată integral din ceramică, numită și porțelan. Materialul se remarcă prin rezistența la masticație și prin aspectul estetic superior (asemănător cu dinții naturali);

          -zirconiul – coroana are un aspect estetic similar cu dinții naturali și satisface cele mai exigente cerințe estetice;

Cât durează o coroană dentară?

Durata de viață a coroanei dentare depinde de îngrijirea orală: periajul atent al dinților, de două ori pe zi, folosirea aței dentare, dușului bucal și a apei de gură previn afectarea structurii osoase suport, previn colorarea materialului coroanei, ș.a. Cu o igienă orală și cu o tehnică masticatorie corespunzătoare, coroana ceramică poate rezista chiar și 15 ani.

Ce este puntea dentară?

Puntea dentară este o lucrare protetică fixă, utilizată pentru restaurarea morfologică, funcțională, estetică a dinților lipsă de pe arcadele dentare sau remodelarea celor care au suferit distrucții coronariene majore. Ea este o alternativă atunci când osul pacientului nu suportă un implant.

Etapele presupun: devitalizarea dinților incluși în punte, tratament endo al lor, inserare pivot, construirea punții în laborator pe baza dentiției pacientului și cimentarea ei.

Ce este proteza dentară?

Proteza dentară reconstituie arcada dentară din punct de vedere morfo-funcțional în cazul edentațiilor (lipsa unui sau mai multor dinți).

Datorită evoluției științei și tehnicii, necesității de a asigura pacientului un conform similar celui dat de dinții naturali, interacțiunii cu țesuturile biologice orale, s-au inventat mai multe materiale biocompatibile și sisteme de prindere: capse, telescoape, bare dolder, culise, croșete elastice, magneți, ș.a.

Promotie 1 Detartraj 350 lei + 1 Gratis

This will close in 20 seconds

Open chat
Buna,
Te pot ajuta?
Programari 10-17