• +40 771 181 960
  • amidentpopesti@gmail.com
[spice_post_slider id=3898]

Ce este un implant dentar?

Implantul dentar este o piesa conceputa dintr-un material biocompatibil, de regulă titan, folosită pentru substituirea radăcinii unui dinte natural care lipsește. Implanturile înlocuiesc una sau mai multe rădăcini, deci au rol de suport, iar pe ele se pot construi coroane, punti partiale, ș.a.
Implantul se integreaza în os printr-un fenomen numit osteointegrare.

Cine poate beneficia de un implant dentar?

Poate beneficia de un implant orice persoană, indiferent de vârstă, importantă fiind starea de sănătate și calitatea suportului osos. Necesitatea unui implant apare atunci când persoana prezintă edentații dentare (unul sau mai mulți dinți lipsesc) și care trebuie rezolvate pentru a reface unitatea morfo-funcțională și estetică a arcadei dentare.

Care sunt etapele unui implant?

Se examinează mai întâi cavitatea orală a pacientului, pe baza unor măsuratori tomografice pentru a identifica calitatea structurii osoase.
Pe baza examenului are loc intervenția chirurgicală. Aceasta este comparabilă cu o extracție dentară din punct de vedere al duratei și al traumei terapeutice.
Urmează integrarea implantului în os (osteointegrare), fenomen care durează între 3-6 luni, în funcție de starea de sănătate a pacientului. Recomandăm o astfel de perioadă dilatorie, necesară și demonstrată științific. În această perioadă, pacientul poate purta lucrări provizorii, care ajută la masticație și la estetică, pentru a duce o viață normală.
În fine, după perioada de osteointegrare, se face descoperirea implantului (îndepartarea gingiei crescută deasupra nivelului crestei edentate), se inserează un bont protetic, similar pivotului, iar pe el se realizează lucrarile protetice finale.

Ce durată de viață are un implant?

Factorii care compromit un implant sunt asemănători cu cei care compromit rădăcinile dintilor normali: igiena defectuoasă, fumatul, alcoolul, lipsa controlului stomatologic periodic, calitatea lucrărilor protetice realizate.
De reținut că un implant dentar nu deține o garantie și depinde foarte mult de sănătatea și rutina de îngrijire a pacientului.

Promotie 1 Detartraj 350 lei + 1 Gratis

This will close in 20 seconds

Open chat
Buna,
Te pot ajuta?
Programari 10-17